Tui shou in prostoročna forma se dopolnjujeta

Na vadbah tui shou (potiskanja rok) proučujemo praktično uporabo osnovnih načel gibanja in uporabo osmih osnovnih sil, neodvisno od stila taijija, ki ga vadimo.

 

Vadba forme brez tui shou ne razvija spretnosti, potrebne za samoobrambo. Tui shou brez vadbe forme pa tudi ne razvije določenih tehnik do polnosti. Izkušen učenec bo zatorej vadil oboje, ne da bi dajal prednost le enemu, neizkušen pa bo moral sprejeti, da je vadba forme le osnova za kasnejše vežbanje tui shou. “Pomanjkljivosti v formi se pokažejo pri tui shou kot slabost, katero nasprotnik lahko izkoristi.” (Chen Xiaowang)

(vir parafrazirano Talking Chen Taijiquan with David Gaffney)

 

Prihaja čas delavnic, seminarjev in prijateljske izmenjave vadbe tui shou med klubi. Do jeseni bo pestro. Vsako zadnjo soboto v mesecu je 3 urna delavnica. 20. in 21. maja bo seminar tui shou z Johanom Duquetom. Aprila prihaja v Slovenijo mojster Chen Ziqiang, avgusta pa najverjetneje zopet mojster Fu Nengbin.

 

Obiskujte še naprej naše strani, da boste pravočasno obveščeni o zanimivih dogodkih, ki jih ne smete zamuditi. Če želite biti obveščeni o vseh naših dogodkih, izpolnite kontaktni obrazec.